Annemarie Gijsberts | netwerkclubs managen

Netwerkclub optimaliseren

Netwerken draait niet om geld, maar om jouw meerwaarde voor een ander. In een zakelijke, ontspannen sfeer, met de focus op doelgericht contact, kunnen mensen de beste match maken. Om elkaar te helpen, is vertrouwen een voorwaarde.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Netwerken in een club doe je weliswaar vrijwillig, maar het is zeker niet vrijblijvend. Leden moeten écht het contact met elkaar aangaan. Omdat ze elkaar regelmatig zien, wordt het zakelijke contact dan ook vaak familiair. Maar wat doe je als die prettige sfeer niet bij jouw netwerkclub heerst?

Netwerken draait altijd om jouw meerwaarde voor de ander.

Hoe bereik je een optimaal netwerkklimaat?

Wanneer je het gevoel hebt dat het netwerkpotentieel niet volledig benut wordt, is het tijd voor actie. Je loopt anders het risico dat de leden dit ook ervaren en hun tijd en energie elders investeren.
Elke club heeft zijn eigen karakter, dat we kunnen versterken of moeten bewaken. Heb je geen goed beeld van wat wel en niet werkt binnen jullie netwerkclub? Of kun je er de vinger niet op leggen wat er ontbreekt?

Ik adviseer hoe en waar bijgestuurd moet worden en signaleer tijdig ondernemers die onvoldoende contacten halen uit het netwerk. Dat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de ondernemer zelf, maar het is ook het doel van de club om een kwalitatief goed netwerk te bieden waar leden van profiteren.

De helpende hand bieden

Leden die vastlopen, help ik graag op weg. Vaak lopen ondernemers niet met financieel zware tijden of personeelsproblemen te koop. In alle vertrouwelijkheid verbind ik hen dan binnen mijn netwerk aan iemand die hen verder kan helpen. Een vertrouwd netwerk kan je steunen in moeilijke tijden: de leden zijn collega’s op afstand die niet op je loonlijst staan.

Ik zie altijd mogelijkheden en verbindingen tussen mensen en ik breng graag waardevolle contacten tot stand. Mocht er binnen het bestuur versterking nodig zijn, dan kunnen we natuurlijk onze netwerken aanspreken om de juiste persoon te vinden.