Annemarie Gijsberts | netwerkclubs oprichten

Netwerkclub oprichten

Een goede netwerkclub heeft een duurzaam netwerk dat werkt voor de leden. Er zijn al te veel clubs en borrels waar zakelijk weinig uit voortkomt. Maar hoe zet je een effectieve netwerkclub op? Waar begin je en wie vraag je?

Het begin van een netwerkclub

De valkuil is vaak de gedachte: als ik maar veel mensen ken, kan ik een netwerkclub opzetten. In de praktijk blijkt die denkwijze een misvatting. De belangrijkste vraag is: hebben je relaties wel een toegevoegde waarde? Een succesvolle ondernemer staat niet gelijk aan een succesvolle netwerker.
Ben jij een ondernemer met een enorme spin-off dat afstraalt op je netwerk en je bedrijf? Dan ben jij de potentiële oprichter van een succesvolle netwerkclub.

Zakenrelaties kunnen zich ontwikkelen tot vriendschappen voor het leven.

Het opzetten van een netwerkclub

We gaan samen op zoek naar 3 ‘musketiers’ met wie je een goed team kunt formeren: jullie passen bij elkaar en zijn complementair. Met dit team maken we een blauwdruk van jullie netwerkclub: op welke branche richten jullie je, waar vinden de bijeenkomsten plaats, wat is de frequentie, hoe wordt de structuur, welke doelstellingen zijn realistisch, maar ook bijvoorbeeld hoe genereren we sponsoring? En vooral hoe zorgen we voor een netwerk dat wérkt? Een verbindende factor, zoals de branche, muziek of sport maakt netwerken makkelijker en leuker.

Hierna verbinden we onze netwerken en rollen we de club uit. Ik stuur op het proces en we bewaken met elkaar de doelstellingen, zodat we de goede dingen doen en de potentie eruit halen die erin zit.

Netwerken in de praktijk

Inmiddels heb ik meerdere succesvolle netwerkclubs opgezet. De leden zijn blij met de contacten en opdrachten worden uitgewisseld. Een paar leads, nieuwe contacten en waardevolle inzichten dragen bij aan succesvol ondernemen. En een 'kijkje in de keuken' bij elkaar doet ook wonderen.